LTC, Beograd

LTC, Beograd

  z

  Zona ograničene brzine

  Jedan viljuškar vam radi u više zona koje imaju različite uslove i sistem rada? Ne bi bilo dobro da viljuškar ima istu brzinu kretanja kroz magacin i proizvodnju? Morate svaki put ručno da menjate ograničenja brzine na viljuškaru i to vam oduzima produktivno vreme? Viljuškaristi su nezadovoljni jer moraju stalno da razmišljaju gde moraju da uspore?

  Viljuškari opremljeni ZOB sistemom (Zona Ograničene Brzine) automatski identifikuju područje u kojem se nalaze i od kontrolne ploče dobijaju signal ograničenja brzine aktivacijom odgovarajućeg releja u samom vozilu.

  Konstantan protok osoblja, viljuškara i drugih vozila koja se nalaze u skladištima, fabrikama i distributivnim centrima stvara vrlo visok rizik od nesreća. 

  Ljudi, roba i industrijska infrastruktura mogu trpeti veliku štetu kada se transportni sistemi implementiraju nepropisno, a pogotovo kada se prekoračuje propisana bezbedna brzina. Povrede zaposlenih često mogu biti teške ili sa fatalnim ishodom a ekonomski gubici ogromni pa je kompanijama sve veći prioritet povećavanje sigurnosne kontrole u zonama opasnosti. 

  Postavljanje ograničenja brzine za viljuškare je jedan od najboljih načina za sigurnost unutar objekata. 

  Šta je Zona Ograničene Brzine? 

  Zona Ograničene Brzine namenjena je da zadovolji sigurnosne potrebe tokom prevoza i manipulisanja materijalom, pruži maksimalnu udobnost i lako rukovanje. 

  ZOB održava propisanu brzinu viljuškara u zavisnosti od zone (područja) u kojem se nalazi. Prema tome, u zonama gde je velika frekvencija vozila i zaposlenih ili gde je prostor za manevrisanje minimalan, viljuškar bi trebalo da se kreće smanjenom brzinom. Isto tako, u spoljnim zonama, u kojima prostor nije ograničen, viljuškar se može kretati većom brzinom. 

  ZOB radi preko reflektujućih kodiranih traka zalepljenih na aluminijumski ram koji je montiran na plafon ulaza u zonu. Reflektujuće kodirane trake viljuškaru šalju signal koji označava odgovarajuću promenu brzine (uspori/ubrzaj). Senzori vozila primaju ove informacije i menjaju brzinu u skladu sa parametrima. 

  Izbor zona koja su pod najvećim rizikom nesreća je potpuno prilagodljiv i svestran, što omogućuje razlikovanje različitih područja unutar istog objekta.

  Zašto je Vašoj kompaniji potrebno ZOB rešenje? 

  • ZOB povećava nivo industrijske sigurnosti Vaše kompanije kroz poboljšanje načina na koji se viljuškari voze. 
  • Nesreće izazvane prebrzom vožnjom viljuškara značajno će se smanjiti, ako ne i potpuno iskoreniti. To će poboljšati kvalitet radne okoline koja će obezbediti potrebnu sigurnost Vaših zaposlenih. 
  • U isto vreme, to će Vam pomoći da sprečite velike ekonomske gubitke uglavnom uzrokovane skupim popravkama viljuškara i obnovom oštećene infrastrukture. 
  • Sprečavanje sudara povećava životni vek vozila. 
  • Bićete u mogućnosti da optimizujete Vaše poslovne procese a samim tim i povećate produktivnost ograničavajući brzinu viljuškara samo u rizičnim zonama. 

  ZOB je jednostavan za montažu i rukovanje tako da nije potrebno specijalizovano osoblje.